Perusnäyttely

Suomen Metsästysmuseon perusnäyttely tarjoaa katsauksen suomalaisen metsästyksen kymmentuhatvuotiseen historiaan elinkeinosta harrastukseksi. Näyttelyssä voi tutustua metsäpeuran ajopyyntiin, turkiskauppaan ja hylkeenpyyntiin. Esillä on erilaisia pyyntivälineitä ja -tapoja kivikaudelta nykypäivään. Myös karhuun ja muihin riistaeläimiin liittyvät uskomukset ja metsästysonnea tuovat taikaesineet esitellään.

Suomen Metsästysmuseo

Suomen Metsästysmuseon perusnäyttelyssä esiintyvät mm. metsäpeurat ja karhu.

Jahdin lumo

Jahdin lumo -osiossa perehdytään nykyjahtiin ja metsästyksen historiaan viimeisen sadan vuoden aikana. Museosta löytyvät tärkeimmät riistanisäkkäät ja -linnut täytettyinä. Metsästysmuseo sopiikin erinomaisesti käyntikohteeksi koululuokille ja muille lajitunnistusta opiskeleville.

Jaakko Ojanperän sali

Jaakko Ojanperän salissa esillä on trofeita ja metsästysmuistoja maailmalta. Siellä kävijä pääsee tutustumaan mm. Afrikan ja Amerikan eksoottisiin eläimiin.

Aseita Suomesta

Uusi asesali esittelee suomalaista metsästysasehistoriaa vuosilta 1900-1985. Kolmen suuren asetehtaan aseiden lisäksi esillä on myös pienvalmistajien aseita, asepajan kalustoa, patruunavitriini sekä runsaasti multimediamateriaalia.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu