Antti Leinosen kuvailta


Suomenpeura-näyttelyn valokuvaosion kuvaaja Antti Leinonen on saavuttanut luontokuvaajana tason, jolle ei ilman vuosikymmenten työtä ole mahdollista päästä. Lokakuun 24. päivä hän saapuu Metsästysmuseolle kertomaan kuvistaan ja pitkäjänteisestä työstä niiden takana.

Antti Leinonen tunnetaan erityisesti suurpetojen kuvaajana, mutta hän on myös seurannut metsäpeurojen elämää vuosikymmeniä. Leinosen lähestymistapa kuvaukseen onkin sellainen, jossa kokonaisvaltainen ajan viettäminen luonnossa korostuu. Eläinten, ja varsinkin suurpetojen, kuvaamisessa eläinten rinnalla eläminen on edellytys hyvien kuvien saamiselle.

- Jos luontokuvaajan perimmäisenä motiivina ovat pelkät valokuvaukselliset päämäärät, hän etsii kohteita, jotka ovat helpompia saavuttaa kuin valokuvat, toteaa Leinonen Jahti-lehden haastattelussa (3/2017). Esimerkiksi tunnetusti vaikeasti kuvattavien ahmojen kanssa hän pääsi niin luottamuksellisiin väleihin, että ne jopa seurasivat häntä.

Antti Leinosen mielenkiinto metsäpeurakuvauksessa on viime vuosina keskittynyt erityisesti hirvaisiin. Kuva: Antti Leinonen

Vuosina 1990, 1998 ja 2015 Vuoden luontokuva -palkinnon voittaneen Leinosen peurakuvat olivat itsestään selvä valinta Suomenpeura-näyttelyn visuaaliseksi rungoksi. Hänen erikoiskykynsä kuvata eläimet saumattomana osana elinympäristöään päästää katsojan keskelle lajin luontaista elämää.

 

Antti Leinosen kuvailta

ti 24.10.2017 klo 18

Liput aikuiset 10€ / lapset5€

Suomen Metsästysmuseo

Tehtaankatu 23 A

11910 Riihimäki

www.metsastysmuseo.fi

 

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu