Trofeekokoelma Jaakko Ojanperä

Nyt Suomen Metsästysmuseossa pääsee tutustumaan maamme merkittävimpään trofeekokoelmaan sähköisesti. Koskaan ennen museot eivät ole päässeet yhtä lähelle kävijöitä kuin nyt – heidän taskuihinsa.

Metsästysmuseossa esillä olevaan Jaakko Ojanperän trofeekokoelmaan voi tutustua älypuhelimella tai tabletilla. Mahtavien trofeiden perustietojen lisäksi järjestelmään on linkitetty eläinten Wikipedian tiedot. Jatkossa museo-oppaaseen tullaan lisäämään taustoittavia videoita, tarinoita ja valokuvia.

Jaakko Ojanperän kokoelma sisältää trofeita ja muita eläinnäytteitä lähes sadasta eläinlajista ja alalajista, jotka Ojanperä on pyytänyt matkoillaan Afrikassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa – kotimaata unohtamatta. Kaikkiaan kokoelmaan kuuluu noin 220 erilaista trofeeta. Jaakko Ojanperä lahjoitti trofeekokoelmansa Suomen Metsästysmuseolle vuonna 1997. Vuosien varrella kokoelma on täydentynyt, ja tammikuussa 2014 kokoelma siirrettiin uuteen, suurempaan näyttelytilaan. Jaakko Ojanperän kokoelman tietomäärä kasvoi valtavasti sähköisen museo-oppaan myötä.

Metsästysmuseo otti kesällä 2014 käyttöön Suomen museoliiton Seinätön museo -mobiilipalvelun ensimmäisten joukossa.

http://tarinasoitin.fi/jotrofee

 

Näyttelysalissa museovieras voi syventää eläintietämystään tabletin avulla. Kuva: Jukka Peltonen/Suomen Metsästysmuseo.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu